از پیشنهادهای حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید واسطی به منظور برپایی جامعه اسلامیآنچه پس از جمعآوری گزارههای دینیِ مربوط به چرخه تولید تا مصرف نان و تحلیل ابتدایی آنها (تعیین اولیّة شاخص پایه و موانع و رابطة بین متغیرها) بهدست آمد، فرضیّه این پیشنهاد را بهصورت زیر شکل داد:
اسلام، اولویّت اول در سرمایهگذاری را کشاورزی و دامداری میداند.
نان را نقطة مرکزی تغذیه انسان میداند و ایجاد فرهنگ مصرف صحیح را لازم میشمارد.
تولید و مصرف نان جو را به عنوان الگوی عمومی مطرح میکند.
در مسیر تبدیل دانه به آرد، گرفتن سبوس را مضرّ میداند.
قرار دادن خمیر در ظروف مناسب برای انجام فرآیند تخمیر را لازم میداند.
کمترین حجم ممکن در چونه خمیر(برای خوراک یک نفر) و بیشترین زمان ممکن برای حرارت دیدن را توصیه میکند.
استفاده از نان سرد شده را پیشنهاد مینماید.
و در نهایت به عنوان یک استراتژی مبنایی، تولید نان در خانه با ابزار مناسب زندگی امروز(به جای خرید از بازار) را زمینهساز ایجاد تعادل و امنیت غذایی در جامعه میداند.
بنابراین پیشنهاد کاربردی عبارت است از:ضرورت تغییر الگو و جایگزینی در: جذب و تخصیص سرمایهگذاریهای کلان، انتخاب بذر، شیوه آرد کردن، روش تخمیر، سیستم تولید انبوه نان، فرهنگ مصرف نان.الگویهای جدید براساس راهبردهای مدلی که بهنظر میرسد برای تحقّق پیشنهاد فوق باید طراحی و اجراء شوند عبارتند از: تغییر نقطه ثقل سرمایهگذاریها بهسوی کشاورزی و دامداری، تغییر نقطه ثقل تولید نان از بازار به خانه، تغییر فرهنگ مصرف عمومی از نان گندمِ بدون سبوس به نان جو سبوسدار، تولید نانهای یکنفره، جهتدهی فرهنگ عمومی بهسوی احترام به نان.براساس مدل بهدست آمده از منابع اسلام، ما یحتاج اولیه ودائمی انسان باید توسط خودش تهیه شود . و فرد فقط به تهیه مواد اولیه از بازار اقدام کند و فرایند تبدیل این مواد به مواد مصرفی ، در منزل انجام شود. طبعا این سیاستگذاری در صورتی اجرایی خواهد بود که ابزار ودانش فنی تبدیل مواد اولیه به مواد مصرفی در خانه ، عمومی شود واین امر ممکن نخواهد شد مگر با طراحی یک ابزار مناسب برای تولید آسان نان در خانه. (دستگاه پخت نان)این روش در مراحل تدریجی خود ، با قدرت خرید وسلیقه تمام لایههای جامعه منطبق میشود وبسیاری ازنگرانیها وبحرانهای احتمالی را منتفی میکند و با توسعهی قابلیتهای این ماشینها به جهت پخت نانهای مختلف گندم ، جو ، برنج ، عدس و....، جایگزینهای ممکن برای شرایط اضطراری درگندم نیز به وجود میآیند .نتیجه:براساس نگرش اسلام، سرمنشاء مشکلات نان به دو امر برمی گردد:
بازاری بودن تولید وتوزیع نان (در برابر خانگی بودن تولید)
پایین بودن ضریب اهمیت آن در افکار عمومی باز می گردد (بی اهمیت بودن وعادی شدن درنزد تولید کننده ومصرف کننده).
براساس مدل اسلام، وضعیت بهینه در امر نان عبارت است از :
وارد ساختن نان جو در چرخهی تولید ومصرف
نگرفتن سبوس .
تهیهی خمیر درظروف دربسته با زمان انتظار مناسب .
تهیه قرص های نان با حداقل اندازهی ممکن .
خشک شدن بیشتر نان در تنور.
ایجاد فرهنگ مصرف نان سرد.
تهیهی نان درخانه .
راهکارهای پیشنهادی برای رسیدن به وضعیت مطلوب درنان (در دو محور کوتاه مدت وبلند مدت) :
خط مشی اصلی وبلند مدت : انتقال چرخهی تولید نان از نانوایی ها به خانه وخانواده با ایجاد ماشین مناسب پخت درخانه + زمینه سازی های فرهنگی وخبری در دو موردِ: احترام واهمیت نان، پخت نان در خانه ها به طوری که احترام به نان وتهیه نان درخانه ، جزء شاخصه های فرهنگی ما بشود.
خط مشی انتقالی وکوتاه مدت : برگزاری مستمر کارگاه های آموزشی پخت نان برای نانوایی ها با تاکید بر: ایجاد روحیهی احترام و اهمیت دادن به نان ، تهیهی خمیر درظروف دربسته، روش تهیهی نان درحداقل اندازه، روش تحویل نان سرد به مشتری ارتقاء سطح فرهنگی و رفتاری.
درنظر اسلام، علم و محیطِ پرورش خانوادگی موجب رشد وتوسعهی مناسب وحرکت به سوی وضعیت ایدهآل خواهد بود . امیرالمومنین علیه السلام در نامه به مالک اشتر برای انتخاب کارگزارانش در نقاط وموقعیتهای شغلی حساس اجتماعی، افرادی با اصالت و نجابت را توصیه میکنند. این توصیه یک ملاک کلی را ارائه مینماید که در امور استراتژیک وکلیدی باید مباشرت مستقیم به دست افرادی با وضعیت روحی وفکری پسندیده قرارداشته باشد.